Milujete houby na všechny možné způsoby anebo jste zarytým odpůrcem jejich typické vůně a zvláštní gumovité konzistence? V obou případech jste jistě alespoň slyšeli o houbových hlavičkách, které se připravují na způsob klasického řízku. Notabene to bychom nebyli my Češi, abychom se nesnažili do trojobalu zabalit vše, co nám přijde pod ruku. Ne každý kráska, která na nás z mechu vystrkuje svůj klobouček, se ale dá na tuto tepelnou přípravu použít. Jaké jsou tedy nejlepší houby na řízky?

Pýchavka, hřib dubový nebo třeba bedla

Pokud se rozhodnete pro smaženou verzi hub, ideálními zástupci budou pýchavka neboli vatovec, hřib dubový nebo smrkový a samozřejmě bedla, kterou v českých domácnostech ve formě zvláště vypadajících řízků můžeme vídat snad nejčastěji. Pokud vám na houbách vadí jejich zvláštní konzistence, v této formě jí pocítíte jen minimálně. Ani chuť není tak výrazná, jako je tomu v případě smaženice. Pokud chcete tuto specialitu ochutnat, mnohdy není zapotřebí prodírat se lesním porostem. Bedlu jedlou nebo pýchavku obrovskou najdete nejčastěji na lukách v blízkosti listnatých lesů.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup