Zajímavostí kuskusu je, že se při přípravě nevaří, ale přeleje vroucí vodou nebo vařícím pokrmem. Kuskus je používán jako příloha k mnoha pokrmům, které se připravují z nejrůznějších druhů zeleniny. Bývají to pokrmy upravené z rajčat, mrkve, dýně, cukety, zelí.

Také se používá jako příloha k mnoha druhům masa, ať už drůbežího, hovězího, jehněčího, ale přidává se jako příloha také k rybám. Studený kuskus je velice vynikající jako salát, smíchaný například s mořskými plody, nebo rozličnými druhy zeleniny. Hodí se ale také k přípravě sladkých jídel, kdy se promíchává se s mlékem, přidávají se do něho rozinky, nebo mandle.

Odkud se do Evropy kuskus dostal

Kuskus byl do Evropy přivezen společně se severoafrickými přistěhovalci a našel uplatnění v mnoha Evropských kuchyních. Kuskus je většinou vyráběný průmyslově jako sušená a instantní surovina, ale v severní Africe se stále ještě připravuje ručně.

Druhy kuskusu

Kuskus je rozdělován do několika druhů. První druh kuskusu je vyráběný z bílé pšenice, která je zbavována obalových vrstev zrna. Tím je však připravována o největší množství žádané vlákniny, ale také o vitamíny a minerály.

Dalším druhem kuskusu je celozrnný kuskus. Je vyráběn z celých zrn, proto jsou v něm zachovány všechny důležité látky, jako vitamíny, minerály, ale také i vláknina. Ty jsou obsaženy v obalových vrstvách pšenice. Tento kuskus je prodáván v bio kvalitě, kdy je vyrobený z ekologicky pěstované tvrdé pšenice.

Zkuste si z kuskusu připravit zeleninový osvěžující salát

Horkou vodou přelitý a již změklý kuskus ponechte zcela vychladnout. Po vychladnutí přidejte do kuskusu čerstvou zeleninu nakrájenou na drobno a olivový olej. Ten můžeme nahradit též jogurtem. Do hotového salátu je možné přimíchat ještě další suroviny podle chuti, jako například datle, rozinky, jablko.



Zajímavostí kuskusu je, že se při přípravě nevaří, ale přeleje vroucí vodou nebo vařícím pokrmem. Kuskus je používán jako příloha k mnoha pokrmům, které se připravují z nejrůznějších druhů zeleniny. Bývají to pokrmy upravené z rajčat, mrkve, dýně, cukety, zelí.

Také se používá jako příloha k mnoha druhům masa, ať už drůbežího, hovězího, jehněčího, ale přidává se jako příloha také k rybám. Studený kuskus je velice vynikající jako salát, smíchaný například s mořskými plody, nebo rozličnými druhy zeleniny. Hodí se ale také k přípravě sladkých jídel, kdy se promíchává se s mlékem, přidávají se do něho rozinky, nebo mandle.

Odkud se do Evropy kuskus dostal

Kuskus byl do Evropy přivezen společně se severoafrickými přistěhovalci a našel uplatnění v mnoha Evropských kuchyních. Kuskus je většinou vyráběný průmyslově jako sušená a instantní surovina, ale v severní Africe se stále ještě připravuje ručně.

Druhy kuskusu

Kuskus je rozdělován do několika druhů. První druh kuskusu je vyráběný z bílé pšenice, která je zbavována obalových vrstev zrna. Tím je však připravována o největší množství žádané vlákniny, ale také o vitamíny a minerály.

Dalším druhem kuskusu je celozrnný kuskus. Je vyráběn z celých zrn, proto jsou v něm zachovány všechny důležité látky, jako vitamíny, minerály, ale také i vláknina. Ty jsou obsaženy v obalových vrstvách pšenice. Tento kuskus je prodáván v bio kvalitě, kdy je vyrobený z ekologicky pěstované tvrdé pšenice.

Zkuste si z kuskusu připravit zeleninový osvěžující salát

Horkou vodou přelitý a již změklý kuskus ponechte zcela vychladnout. Po vychladnutí přidejte do kuskusu čerstvou zeleninu nakrájenou na drobno a olivový olej. Ten můžeme nahradit též jogurtem. Do hotového salátu je možné přimíchat ještě další suroviny podle chuti, jako například datle, rozinky, jablko.